بسم الله الرحمن الرحیم
سلامی دوباره خدمت همه دوستان عزیز. سوال یازدهم :
چرا بعد از آزاد سازی خرمشهر قطعنامه رو قبول نکردیم تا جنگ زودتر تموم بشه ؟
1- چنین قطعنامه ای دراون زمان وجود نداشت بلکه 5 سال بعد از فتح خرمشهر ودر تابستون 66 به تصویب رسید. تنها پیشنهادی که سازمان ملل اون موقع داد آتش بس بود بدون اینکه شرایط ایران مبنی بر اعلام متجاوز و محکومیت اون و پرداخت غرامت به ایران رو درش لحاظ کنه. این سازمان حتی هیچ تضمینی نمیداد که عراق دوباره به ایران حمله نکنه !
2- بعد از فتح خرمشهر هنوز مقدار زیادی از خاک وطن مثل شلمچه، طلائیه، فکه، قصر شیرین، سومار، مهران و ... در اشغال دشمن بود و اگه درین شرایط آتش بس رو میپذیرفتیم، در گیر و دار تشریفات اداری سازمان ملل و رفت و اومدها و گفتگوها و نشستها، نه میتونستیم سرزمینهامون رو پس بگیریم و نه خسارتهای ناشی ازجنگ رو (همونطورکه بعدا هم نتونستیم).
3- اکثر نیروهای حاضر در جبهه، بسیجی و مردمی بودن و اگه آتش بس میشد برمیگشتن سر خونه زندگیشون و این خلاء نیرو در مناطق جنگی، فرصتی به عراق برای تهاجم دوباره میداد.
4- حملات پی در پی ما و حتی نفوذ به داخل عراق باعث میشد اهرمی به دست بیاریم تا در صورت وقوع مذاکره، دستمون پر باشه و از موضع قدرت حرف بزنیم.
5- شهرهای آبادان و خرمشهر و سایر نقاط مرزی باید از برد توپخانه دشمن خارج میشد تا زمینه بازسازی شهرها و بازگشت 5/2 میلیون آواره به وطنشون فراهم بشه.
6- این احتمال وجود داشت که با فشار به صدام، مقدمات سرنگونی اون و نجات مردم عراق و ایران ازین حکومت تبهکار ایجاد بشه.
7- انقلاب اسلامی ایران به عنوان کانون و منادی اسلام ناب محمدی (صلی الله علیه و آله) و تنها سنگر پیکار با امپریالیسم و امید بخش مستضعفان جهان و نهضتهای آزادیبخش، باید مردونه و با همه توان در مقابل این تهاجم نظامی ایستادگی میکرد و با دادن درس سختی به متجاوزین و حامیان اونها و احقاق کامل حقوق ایران، رسم آزادگی و مقاومت تا پیروزی رو به ملتهای ستم کشیده جهان می آموخت.
پس چی شد که بعدا قطعنامه رو پذیرفتیم ؟
دلایل بسیاری بود از جمله :
_ امکانات کشور در اثر محاصره شدید اقتصادی از طرف آمریکا و غرب تحلیل رفته بود.
_ کویت و عربستان سیل دلارهای نفتی خودشون رو به سمت عراق سرازیر کردن.
_ فرانسه در پی لغو ممنوعیت فروش سلاح به رژیم بعثی از سوی امریکا، هواپیماهای سوپر اتاندارد و میراژ 2000 به این کشور فرستاد.
_ روسها مدرنترین هواپیماهای دور پرواز و بلند پرواز خودشون رو به عراق ارسال کردن.
_ آمریکا با هدف قرار دادن سکوهای نفتی و هواپیمای مسافربری ایرباس و تهدید نفتکش های ایران، مستقیما وارد جنگ با ایران شد.
_ آلمانیها دانش و مواد لازم برای ساخت سلاح شیمیایی رو در اختیار دشمن گذاشتن که به صورت وسیعی در مناطق مسکونی و جبهه ها استفاده شد و مجامع بین المللی با سکوت خودشون این جنایات رو تایید کردن.
در نتیجه جنگ از حالت طبیعی خودش خارج و به یک نسل کشی گسترده و بدون هیچ ملاحظه حقوقی، اخلاقی و انسانی تبدیل شد و ما رو مجبور کرد علیرغم اینکه به خواسته های برحق خودمون نرسیده بودیم، قطعنامه 598 رو که نسبت به قطعنامه های قبلی به منافع ملی ما نزدیک تر بود بپذیریم.